ابزار رایگان وبلاگ

چرا قرآن به زبان عربی نازل شده است؟(1) :: .:وبلاگ قرآنی بیّنات:.

.:وبلاگ قرآنی بیّنات:.

تبلیغات
پونیشا :: نیروی کار مجازی وبلاگ قرآنی بینات ایجاد سایت
نوین پیام
  • ۲
  • ۰
برای جواب به این سوال، نکاتی را که متناسب با مورد توجه قرار دادن دو ویژگی:
 
الف: ویژگی های خاص منطقه ی شبه جزیره ی عربستان.

 ب: خصوصیات منحصر به فرد زبان عربی است.

بیان میکنیم:

۱ : منطقه ی شبه جزیره ی عربستان، محل پرورش و توسعه ی ادیان و شریعت های مختلف بوده  است.
 
۲ :خانه ی کعبه به عنوان یکی از بزرگترین مکان های مقدس، در این منطقه بنا شده.
 
۳: بدیهی است زمانی که قرآن کریم بر مخاطبین عرب زبان، نازل شود، باید با زبانی هماهنگ با آنان باشد. و اگر غیر از این بود، این سوال جا داشت که گفته شود چرا قرآن به زبانی هماهنگ با مخاطبین اش نازل نشده است.
 
« وَمَا أَرْسَلْنَا مِن رَّسُولٍ إِلَّا بِلِسَانِ قَوْمِهِ لِیُبَیِّنَ لَهُمْ ۖ فَیُضِلُّ اللَّـهُ مَن یَشَاءُ وَیَهْدِی مَن یَشَاءُ ۚ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ [ابراهیم/۴] و ما هیچ پیامبرى را جز به زبان قومش نفرستادیم تا [بتواند به وسیله آن زبان ، پیام وحى را به روشنى] براى آنان بیان کند . پس خدا هر کس را بخواهد [به کیفر تعصب و عنادش] گمراه مى‏ کند ، و هر کس را بخواهد هدایت مى‏ نماید ، و او تواناى شکست‏ ناپذیر و حکیم است »
 
۴ : دسترسی منطقه ی عربستان به جاده ی ابریشم، نقش بسزایی در تبادل افکار و عقائد را ایفاء می کرده، که در نتیجه ی آن ترویج و گسترش دین اسلام را به سایر نقاط به همراه داشته است.
 
بدین جهت، بدیهی است زمانی دین مبین اسلام می توانست سراسری و جهانی گردد که، ابتدا این دین در منطقه ی بعثت پیامبر، مورد قبول واقع شود و عرب ها به آن ایمان آورده باشند و سپس بعد از آن انتظار گسترش به باقی مناطق را داشت.
 
 
 
۵ : زبان عربی یکی وسیع ترین و کامل ترین زبان ها از حیث لغت و واژگان است.
 
۶ : زبان عربی،  زبان اهل بهشت نیز معرفی شده است. حضرت رسول صلوات الله علیه می فرمایند:
 
 «اُحبُّ العربَ؛ لثالث، لأنّی عربی والقرآن عربی و کلام اهل الجنة عربی،[۱] یعنی من عرب را به خاطر سه چیز دوست می دارم: اول این که خودم عرب هستم، دوم این که قرآن عربی است، و سوّم این که زبان اهل بهشت عربی است » 
 
 
 
۷ : شیوایی و رسایی این زبان به حدی است که می توان بدون ابهام ، مقصود خود را بطور واضح و روشن به مخاطب فهماند. چنانچه خداوند نیز در کلام خود می فرمایند:
 
« قُرْآنًا عَرَبِیًّا غَیْرَ ذِی عِوَجٍ لَعَلَّهُمْ یَتَّقُونَ ﴿زمر/٢٨﴾  قرآنى است گویا و روشن بدون هر گونه انحراف و کژى ، براى اینکه [در سایه تعالیمش از شرک ، عصیان و فساد] بپرهیزند .»
 
 
 
نکته ی آخر:
 
 قرآن کریم در باره ی مشرکانی که این چنین سوالاتی را به قصد شبهه افکنی بیان می کنند، می فرمایند:
 
« وَلَوْ نَزَّلْنَاهُ عَلَىٰ بَعْضِ الْأَعْجَمِینَ  فَقَرَأَهُ عَلَیْهِمْ مَا کَانُوا بِهِ مُؤْمِنِینَ [شعراء/١٩٨-١٩٩] اگر آن را بر برخى از غیر عرب‏ها نازل کرده بودیم، و او آن را بر عرب‏ها مى‏ خواند ، باز هم به آن ایمان نمى‏ آوردند !»
 
 
پی نوشت:
 
 [۱]. محمد حسین طباطبائی، المیزان فی تفسیر القرآن، ج ۱۷، ص ۵۴۵
 
 
منابع:
 
تفسیر نمونه/ ج ۲۱
 
معارف قرآن/محمد تقی مصباح یزدی/ ج۶
محمد محمودی

عربی

زبان عربی

قرآن

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی